Spring naar content

Rondje Rotterdam 5 uur

Deze vaartocht levert superveel energie op! Ech wel......

Wil je een langere tocht maken en stap je liever aan boord van onze luxe tendersloep met een ervaren schipper die je ook van alles kan vertellen over wat je ziet, dan kan dat ook. Er zijn routes volop.

We noemen het Rondje Rotterdam. Je vertrekt vanuit Schipluiden en gaat via de Vlaardingsevaart via twee sluizen naar de Waterweg en gaat bakboord richting Rotterdam. Daar passeren we Hotel New York, de Erasmusbrug, het Noordereiland. We varen het Boerengat in en varen naar de Leuvehaven.  Daarna gaat de tocht richting Veerhaven voor een tussenstop. Daarna weer koers naar Schipluiden. dan zijn er 2 opties, via Parksluizen, de Schie, richting Delft, Den Hoorn op weg naar huis ofwel via Vlaardingen. Een vaartocht van ongeveer 45 kilometer.

Niks is eigenlijk onmogelijk. We maken er met onze gasten in overleg iets moois van. Met verhalen over het gebied, de geschiedenis en de leuke weetjes van het leven hier en daar.

Praktisch

Pluk de dag met onze passievolle schippers

Lekker rustig varen met een Hollandse tender sloep in het Midden-Delfland gebied en een beetje meer power op de Waterweg richting Rotterdam of Maassluis. Deze tochten zijn bij uitstek geschikt voor kleine gezelschappen. Je bent zo’n 5 uur onderweg op onze Waterspoor 777 met gezellige schippers die ruime ervaring hebben en veel weten te vertellen over wat je zoal ziet onderweg.

Vragen? Steek van wal!

Veel informatie over jouw tocht staat op al op deze website. Maar je hebt misschien vragen om voor jouw gezelschap iets extra’s te doen. Reserveer vast een datum, we nemen dan contact met je op voor de details van jouw experience.

Wij maken er samen iets moois van, dat staat vast!

''Samen maken we er een leuke dagtocht van, willen jullie misschien ergens wat drinken?'' Schipper

Meest gestelde vragen

Er is een afgesloten ruimte met toilet aan boord.

In overleg is het mogelijk dat onze sloep van een locatie naar keuze vertrekt.

Mocht het onverhoopt gaan regenen dan zetten we de kap op, zodat de meesten droog kunnen zitten. In ieder geval is er voldoende regenkleding aan boord

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt. Geniet alvast van mooie beelden van de intercity van de Gouden Eeuw op de trekvaarten.

 

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!