Spring naar content

Rondvaart van 3 uur met uniek zicht op Delft

Wat gaan we doen?

Wil je een langere tocht maken en stap je liever aan boord van onze sloep met een ervaren schipper die je ook van alles kan vertellen over wat je ziet, dan kan dat ook. Er zijn routes volop.

We noemen de  route ”Zicht op Delft”.  Je vertrekt vanuit Schipluiden. Of het rondje gaat via de polders, Den Hoorn, Sion, Rijswijk over de Delftsche Schie richting Delft, maar het kan ook dat de route via de Dorpjes Schipluiden en Den Hoorn gaat.

De tocht duurt 3 uur en voert je door de polders, smalle vaarten waar vroeger de tuinders met hun schuiten hun handel vervoerden. We passeren diverse mooie bruggen en de route geeft je op de Delftse Schie een uniek zicht op Delft.  De schipper neemt je mee met verhalen over het gebied, de geschiedenis en de leuke weetjes van het leven hier en daar. We maken er met onze gasten iets moois van.

BIJZONDER: Kijk ook even naar een realistisch mooi plaatje uit 1660 van de Havenkolk waar we ook langs komen.

Praktisch

Pluk de dag met onze passievolle schippers

Onze schippers hebben ruime ervaring op het water en weten je veel te vertellen wat je ziet en beleeft. Ze hebben via marifoon contact met de brug- en sluizenbediening om vlot door te kunnen varen.

Vragen? Steek van wal!

Veel informatie over jouw tocht staat op al op deze website. Maar je hebt misschien vragen om voor jouw gezelschap iets extra’s te doen, stuur dan een mail. Of reserveer vast een datum, we nemen dan contact met je op voor de details van jouw experience.

Wij maken er samen iets moois van, dat staat vast!

''In Schipluiden doet de brugwachter de brug voor je open, voor 3 euro in het klompje'' Schipper

Meest gestelde vragen

Bij slecht weer varen we niet. Mocht het ondanks de mooie start toch gaan regenen dan is er regenkleding aan boord.

Op onze locatie aan de Gaagweg 7 en onze witte brug is beperkt ruimte om te parkeren. We reserveren desgewenst een plekje voor je. Op loopafstand is er ruime mogelijkheid om te parkeren. De bus stopt overigens voor de deur, dat is helemaal makkelijk.

Afhankelijk van je route en bijvoorbeeld de openingstijd van de sluizen en bruggen ongeveer 3 uur.

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt. Geniet alvast van mooie beelden van de intercity van de Gouden Eeuw op de trekvaarten.

 

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!