Spring naar content

NIEUW

Rondje Schiedam

Rondje Schiedam

Wil je een langere tocht maken en stap je liever aan boord van onze sloep met een ervaren schipper die je ook van alles kan vertellen over wat je ziet, dan kan dat ook. Er zijn routes volop.

We noemen de route ”Rondje Schiedam“.  Je vertrekt vanuit Schipluiden en vaart via Vlaardingen naar de Nieuwe Waterweg. Daar zetten we koers naar Schiedam. Daar gaan we via de Buitensluis het centrum in en maken via een “begeleide doorvaart”. Dit is een tocht met 13 bruggen waarvan een groot deel voor ons zal worden opengedaan door brugwachters die met ons op de wal meereizen. Daarna komen we uit op de Schiedamse Schie en gaan via Overschie richting Delft. Via Den Hoorn komen we weer terug in Schipluiden. Het is een zeer gevarieerde vaartocht, waarbij je landschap, haven en de jeneverstad kunt ervaren.

De tocht duurt ongeveer 6 uur.

Wat heel leuk is, is dat een deel van de vaartocht begeleid wordt door brugwachters op de wal. Soms varen we in een rijtje met meer schepen tegelijk.

 

 

 

 

Praktisch

Schiedam Jeneverstad

Varen door klein Amsterdam. Dat is varen door Schiedam met haar imposante monumentale pakhuizen en distilleerderijen, authentieke bruggen en historische schepen.

Aanleggen kan in de buurt van één van de grootste molens ter wereld, een distilleerderij waar ze de lekkerste gins, jenevers of likeuren maken.

Schiedam is te bereiken via de Schie of vanaf de Nieuwe Waterweg. Het Rondje Schiedam kunnen we vanaf dus in beide richtingen varen.

 

Luxe sloep met schipper

Het rondje Schiedam wordt uitgevoerd met een van onze schepen in het luxe segment. De snelvarende open sloep DE BURGEMEESTER biedt comfort voor een gezelschap van 8 personen. Een echt super mooi dagje uit.

 

Hoe indrukwekkend zijn toch deze hoge molens vanaf het water gezien Hoogste molens ter wereld

Meest gestelde vragen

Het rondje is beschikbaar van april tot oktober. De vertrektijden zijn op afspraak.

Laat ons weten wat wensen zijn voor een food- en drink arrangement. Wij laten dit aan boord verzorgen.

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt. Geniet alvast van mooie beelden van de intercity van de Gouden Eeuw op de trekvaarten.

 

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!