Spring naar content

leuk om te doen

Midden-Delfland ontmoet Rotterdam

Wat gaan we doen?

Wil je een langere tocht maken en stap je liever aan boord van onze sloep met een ervaren schipper die je ook van alles kan vertellen over wat je ziet, dan kan dat ook. Er zijn routes volop.

We noemen de “Midden-Delfland ontmoet de stad Rotterdam route”. Je vertrekt vanuit Schipluiden en gaat via de Vlaardingsevaart via twee sluizen naar de Waterweg en gaat bakboord richting Rotterdam waar je langs Hotel New York, de Erasmusbrug, het Noordereiland, via het Boerengat en Leuvehaven richting Parksluizen gaat. Dan via de Schie, richting Delft en Den Hoorn weer koers zet naar Schipluiden.

Niks is eigenlijk onmogelijk. We maken er met onze gasten iets moois van. Met verhalen over het gebied, de geschiedenis en de leuke weetjes van het leven hier en daar.

Praktisch

Pluk de dag met onze passievolle schippers

Lekker rustig varen met een sloep in het Midden-Delfland gebied en een beetje meer power op de Waterweg richting Rotterdam of Maassluis. Deze tochten zijn bij uitstek geschikt voor kleine gezelschappen. Je bent zo’n 5 uur onderweg met gezellige schippers die ruime ervaring hebben en veel weten te vertellen over wat je zoal ziet onderweg.

Vragen? Steek van wal!

Veel informatie over jouw tocht staat op al op deze website. Maar je hebt misschien vragen om voor jouw gezelschap iets extra’s te doen. Reserveer vast een datum, we nemen dan contact met je op voor de details van jouw experience.

Wij maken er samen iets moois van, dat staat vast!

''Samen maken we er een leuke dagtocht van, willen jullie misschien ergens wat drinken?'' Schipper

Meest gestelde vragen

Zodra onze grote luxe sloep aankomt bij de sluizen moeten de opvarenden verplicht een reddingsvest aan. Deze zijn voor alle opvarenden aanwezig.

In overleg is het mogelijk dat onze sloep van een locatie naar keuze vertrekt.

Mocht het onverhoopt gaan regenen dan zetten we de kap op, zodat de meesten droog kunnen zitten. In ieder geval is er voldoende regenkleding aan boord

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt. Geniet alvast van mooie beelden van de intercity van de Gouden Eeuw op de trekvaarten.

 

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!