Spring naar content

Rondje Maassluis - Vlaardingen

Poldervaarten, sluizen en bruggen, er gaat een wereld voor je open.

Je stapt aan boord van onze sloep met een ervaren schipper. Hij of zij kan je van alles vertellen over wat je ziet.

Het rondje Maassluis-Vlaardingen ofwel de “Drie Bruggen & Sluizen route”.  Je vertrekt vanuit Schipluiden en gaat via de Vlaardingse Vaart via twee sluizen in Vlaardingen naar de Waterweg. Daar ga je stuurboord richting Maassluis waar je via de Monstersche Sluis via Maasland weer koers zet naar Schipluiden. De route kan ook over Maassluis gaan. Met de handbediende Monstersche Sluis en de bruggen over de Noordvliet. Het brugwachtersgilde heet je hier hartelijk welkom.

We maken er met onze gasten iets moois van. Met verhalen over het gebied, geschiedenis en leuke weetjes van het leven hier en daar.

Het definitieve vaarplan bepalen we aan de hand van de actuele schuttijden van de Monstersche Sluis. Je kunt ook kijken op Openingstijden Monstersche Sluis.

De tocht is uit te breiden met een bezoek aan Sleepboothaven en Museum. Zeer de moeite waard.

Praktisch

Pluk de dag met onze passievolle schippers

Onze schippers hebben ruime ervaring op het water en weten je veel te vertellen wat je ziet en beleeft. Ze hebben via onze marifoon contact met de brug- en sluizenbediening om vlot door te kunnen varen. Drie sluizen en drie bruggen, die voor ons bediend worden.

Vragen? Steek van wal!

Veel informatie over jouw tocht staat op al op deze website. Maar je hebt misschien vragen om voor jouw gezelschap iets extra’s te doen, stuur dan een mail. Of reserveer vast een datum, we nemen dan contact met je op voor de details van jouw experience.

Wij maken er samen iets moois van, dat staat vast!

''Het is leuk om de Monstersche Sluis in te varen, want daar kan je geld in het klompje doen'' Schipper

Meest gestelde vragen

Bij slecht weer varen we niet. Mocht het ondanks de mooie start toch gaan regenen dan is er regenkleding aan boord.

Op onze locatie aan de Gaagweg 7 en onze witte brug is beperkt ruimte om te parkeren. We reserveren desgewenst een plekje voor je. Op loopafstand is er ruime mogelijkheid om te parkeren. De bus stopt overigens voor de deur, dat is helemaal makkelijk.

Afhankelijk van je route en bijvoorbeeld de openingstijd van de sluizen en bruggen ongeveer 4 uur.

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt. Geniet alvast van mooie beelden van de intercity van de Gouden Eeuw op de trekvaarten.

 

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!