Spring naar content

Zelf varen in een mooie sloep

Informatie over zelf varen

Onze sloepen zijn te huur en liggen voor je klaar aan de steiger. Je krijgt wat tips hoe je de boot netjes kunt aanmeren en hoe de regels zijn op het water. Een kaart met leuke weetjes op diverse routes krijg je mee. Reddingsvestjes voor de kleintjes zijn beschikbaar. De sloepen zijn te huur via de online reserveringsmogelijkheid. Kies de dag van je keuze, betaal direct online, de borg ad 250 euro kun je ter plekke pinnen en bij inlevering retourpinnen. Zo eenvoudig allemaal. zoek alvast een leuke route uit, thuis op je computer www.sloepennetwerk.nl.

Ontdek de (e)sloep
De Maasland

De Maasland sloep is dit jaar in Nederland gebouwd. De klassiek uitgevoerde luxe Pura Vida 550e is voorzien van comfortabele kussens en een mooie donkerblauwe buiskap die je ook kunt inklappen. De krachtige elektromotor biedt de hele dag vaarplezier voor 2 tot 6 personen.

Ontdek de (e)sloep
De Schipluiden

De Schipluiden sloep is dit jaar in Nederland gebouwd. De klassiek uitgevoerde luxe Pura Vida 550e is voorzien van comfortabele kussens en een mooie donkerblauwe buiskap die je ook kunt inklappen. De krachtige elektromotor biedt de hele dag vaarplezier voor 2 tot 6 personen.

Maak je vaarbeleving compleet met eten en drinken

Ga lekker varen en geniet daarbij ook van de ontbijt- en luncharrangementen, maar ook van de scheepsborrelbox. Alles met zorg bereid door restaurant het Raadhuis in Schipluiden. En natuurlijk zijn streekproducten de basis. Onze boten zijn uitgerust met bootservies voor 6 personen en een USB en 12 volt aansluiting voor koelbox

Vragen? Steek van wal!

Onze sloepen zijn van het bouwjaar 2022. De boten zijn gloednieuw. We zijn er dus zuinig op, we hopen ook dat onze gasten dat ook zijn. De schipper heeft de verantwoordelijkheid voor het schip en de opvarenden. We gedragen ons allemaal netjes op het water. Niet te hard varen, rustig genieten dus. Bij het aanmeren van de sloepen moeten de stootwillen tussen wal en schip gehangen worden.

''Kunnen we de borg pinnen?'' Natuurlijk, na afloop weer retourpinnen is ook mogelijk! Betalingsmogelijkheden

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt.

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!