Spring naar content

Burgemeesterskabinet

Burgemeesterskabinet

Het burgemeesterskabinet is onderdeel van het Experience Center. Het is ook de plek ook waar Floriëtte haar thuis heeft. Binnen en buiten zie je de pracht van bloemen. Floriëtte laat mensen genieten van schoonheid. Kleinschalige verhuur van boten, de organisatie van tocht in een grote sloep en andere recreatieve arrangementen vanuit het Experience Center maken nu ook deel uit van de Floriëtte familie.

Bijpraten, doorpraten en visies ontwikkelen

Het burgemeesterskabinet beschikt over een authentieke kamer met prachtig uitzicht op polder en vaart. Hier kun je heerlijk bijpraten, doorpraten en visies ontwikkelen. Er ligt een luxe sloep aan de steiger om het Midden-Delflandgebied mee te verkennen als mooie afsluiting van de dag. Elektrische sloepen zijn er ook, om stil te genieten van de mooie omgeving. Sups en fietsen zijn er ook voor de sportievelingen.

Reserveer vast een datum, we nemen dan contact met je op voor de details van jouw experience.

Jaren dertig villa

Onze locatie vanuit de lucht, met zicht op de polder, de Vlaardingse vaart  en de Jachthaven Schipluiden. Het burgemeesterskabinet is te reserveren voor een zakelijk overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

De geschiedenis

De woning “daar bij die molen” was in de jaren ’30 eigendom van een boterhandelaar. De boter werd hier omgepakt en vervolgens verhandeld. De platte veilingschuiten waren het vervoermiddel. Nu is de woning eigendom van de directeur-eigenaar van Floriëtte en de eerste kroonbenoemde burgemeester van Midden-Delfland.

Questions? Fire away!

Stuur gerust een mail naar: vraag@florietteexperiencecenter.nl

''Het is leuk om een zakelijke meeting combineren met een leuke activiteit zoals; varen, suppen en fietsen.'' Experience Center

Ontdek de verrassende historie van de streek.

De geschiedenis komt tot leven in ons gebied. Zo komt schilder Jongkind voorbij. Zo herinneren we de trekschuiten voortbewogen door paarden. De lage brugleuningen aan de waterkant voorkomen dat de jaaglijn vast kwam te zitten. Misschien zien we op een mooie dag zelfs de Trekschuit uit Maassluis in het echt.

+

Kooplieden op de oever

De paarden op de Trekkade trokken de veilingschuiten met een jaaglijn naar de plek waar melk en groenten werden verkocht: de veilingen.

+

Johan Bartold Jongkind

Op deze plek staat; schilder Jongkind zoals hij rond 1840 ongetwijfeld ook gestaan heeft.

+

Molen Korpershoek en Floriette Experience Center

Op deze plek is nu ons experience center, daar bij die molen!